Stiri

   

Ai - armonie, echilibru, unitate.
Ki - energie, vitalitate, spirit
Do - cale, metoda, mod de viaţa.


Clubul Sportiv ”Taiyo –Do” – Petrila, funcționează începând cu luna octombrie 2015. Suntem deci un club nou, la început de drum, un început timid dar pe care vrem să-l continuăm cu răbdare și aplicare a celor patru mari virtuţi a Artei Păcii: Curaj, Înţelepciune, Iubire şi Prietenie!
Chiar dacă Aikido nu este un sport competițional, practicarea și înțelegerea lui te obligă la cea mai grea luptă: lupta cu tine însuți!
Sub această deviză ne vom desfășura antrenamentele.
Din octombrie 2015, când am început activitatea cu 4 practicanți, am ajuns la un număr de 12, în această lună de primăvară, a lunii martie 2016. Nu suntem mulți și ne dorim mai mulți practicanți, însă orice construcție se face cu răbdare, perseverență, înțelepciune și mai ales dăruire.
Am avut câteva demonstrații de aikido la școlile generale din Petrila, am desfășurat activități de voluntariat predând aikido unor copii din cadrul Fundației ”Caritas” Petroșani și printr-un proiect ”Kaufland” copiilor din cadrul Școlii Generale nr.4 Petroșani.
Nu este mult, dar nici puțin, viața socială, în care noi trăim fiind destul de complicată și de care trebuie să ținem seama în activitatea clubului.
Lucrăm la un sediu în care să putem să ne întâlnim, să dezbatem problemele teoretice al Aikido-ului, să vizionăm filmulețe, să socializăm, să ne cunoaștem mai bine.
Cel mai important eveniment din scurta noastră ”viață” a fost însă examenul de centură din data de 5 martie 2016. O zi importantă pentru noi, pentru copii ce sunt practică aikido în club și pentru părinții acestora.
Prezența lui sensei Gabriel Marcoianu a fost una de natură pozitivă, practicanții din Petrila văzând altceva, alt stil de abordare, altă atitudine, altă încălzire, alt suflu și credem că astfel de experiențe ne sunt utile nouă tuturor.
În definitiv, aikido este mai mult decât un sport, este un mod de viață!
Pentru viitorul apropiat ne-am stabilit câteva obiective clare: înscrierea în cadrul unei asociații ce funcționează pe lângă Consiliul Local al Orașului Petrila, găsirea unei noi săli de sport pentru desfășurarea antrenamentelor și colaborarea cu alte cluburi sportive din oraș, zonă sau alte județe.
Ne vom strădui să urmăm ceea ce Morihei Ueshiba, fondatorul Aikido-ului, a spus:
”Arta Păcii poate fi rezumata aşa:
- ”adevarata victorie” este victoria asupra ta insuţi, aproprie-te cat mai mult de acea zi!
- ”adevarata victorie” înseamna curaj de neclintit;
- ”victoria asupra ta însuţi”, simbolizează un efort continuu.
- ”aproprie-te cat mai mult de acea zi”, reprezintă momentul glorios al triumfului, care se petrece aici şi acum.”

Încheiem acestă prezentare scurtă prin ceea ce le spunea Morihei discipolilor săi: ”Dacă nu se reușește sa se prindă esența Aikido-ului, tehnicile nu vor fi niciodată aduse la viață.”

Sensei
GABOR GEZA ROMULUS

DATE DE CONTACT:
GABOR ALEXANDRA SILVIA – 0729180097
SEDIU: Petrila, Str. 8 Martie bl.33 apt.6, jud.Hunedoara.

Copyright © 2016, FEDERATIA ROMANA DE AIKIDO MODERN. All Rights Reserved.