Stiri

   


Clubul sportiv Aikiro dojo a fost initial format ca sectie in anul 2008, in cadrul clubului Aikitenshin dojo, cu denumirea de Aikitenkan, condusa de sensei Robert Dumitreci sub indrumarea si cu sprijinul presedintelui clubului Aikitenshin, sensei Razvan Peristeri.
Din anul 2010, luna februarie, Asociatia Cultural Sportiva Aikiro Dojo dobandeste statut independent, fiind condusa de sensei Robert Dumitreci, iar din luna martie 2010 clubul este afiliat la Federatia Romana de Aikido Modern.
Antrenamentele de Aikido in cadrul clubului Aikiro Dojo sunt conduse de catre sensei Robert Dumitreci ,centura neagra 4 dan aikido,si se desfasoara in doua locatii, si anume:
-scoala gimnaziala nr. 179, str. Ardealului nr.34, sector 1 (Biserica Bazilescu) din cartierul Bucurestii noi, in zilele de joi 19:30-21:00 (antrenament comun, adulti si copii) si sambata ora 08:30-10:00 (copii) si 10:00-11:30 (adulti)
-scoala gimnaziala nr.19 Tudor Arghezi, str. Tudor Arghezi nr. 46-50, sector 2, din zona centrala, in zilele de marti si joi ora 19:00-20:30.
Asocatia Cultural Sportiva Aikiro Dojo are ca scop promovarea artei martiale Aikido in Romania si totodata promovarea principiilor care stau la baza acestei arte martiale. Aikido este un sistem care, datorita calitatilor sale educative, poate contribui in mod determinant la cresterea sanatatii fizice, morale si psihice a oamenilor, este un mijloc de auto-cultivare si dezvoltare personala. Toate tehnicile de Aikido sunt invatate prin cooperare, intr-un ritm adaptat abilitatilor fiecarui practicant. Asa cum spunea fondatorul acestei arte martiale, scopul Aikido-ului nu este sa ii invingi pe altii, ci sa invingi caracteristicile negative care exista in mintea fiecaruia dintre noi si care ii impiedica functionarea.


Intentia fondatorului, la infiintarea clubului Aikiro dojo, a fost de a le oferi oamenilor o alternativa mai buna la viata cotidiana plina de stres si violenta, atat in randul minorilor, cat si adultilor, aceasta constand in initierea in tehnicile non-agresive ale Aikido-ului, conform principiilor care stau la baza acestei arte martiale adaptate la societatea actuala.
De-a lungul timpului, clubul Aikiro dojo a desfasurat si a participat la diverse activitati din cadrul Federatiei Romane de Aikido Modern si in afara acesteia, cum ar fi festivaluri si concursuri nationale, examene de grad, cantonamente si demonstratii, unde practicantii clubului au obtinut rezultate deosebite constand in castigarea a numeroase cupe si medalii.
In cadrul clubului Aikiro dojo, activeaza ca instructori sensei Robert Dumitreci centura neagra 4 dan aikido, sensei George Mihai Pascu centura neagra 1 dan aikido, Raluca Dumitreci centura neagra 1 dan aikido, Marian Savu centura neagra 1 dan aikido.
Date de contact:
mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
telefon: 0723933359Copyright © 2016, FEDERATIA ROMANA DE AIKIDO MODERN. All Rights Reserved.